Rapper Akwasi: mensen hebben het liever over mij dan over racisme

algemeen
99
9 jun '20
Rapper Akwasi heeft dinsdag op Twitter kort gereageerd op de aangiftes die tegen hem zijn gedaan vanwege de uitlatingen die hij vorige week deed bij het Black Lives Matter-protest op de Dam.

Akwasi zei onder meer dat hij Zwarte Piet zou trappen als hij hem zou tegenkomen. Een aantal mensen heeft, een week na dato, aangifte gedaan vanwege deze uitspraak. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of Akwasi strafbare feiten heeft gepleegd.

"Lieve mensen, ik weet dat het veel fijner is om het over mij te hebben dan over racisme", schrijft hij op Twitter. "De hamvraag is echter, wat nu?" Akwasi heeft sinds zijn toespraak op de Dam vele tientallen bedreigingen gekregen op sociale media. Hij wil hier aangifte van gaan doen.

Ronnie Flex
Ronnie Flex heeft op Twitter zijn steun betuigd aan collega-rapper Akwasi wat betreft zijn uitspraken over Zwarte Piet. In hoofdletters schrijft Ronnie Flex in een tweet dat hij zodra hij in november een zwarte piet ziet, hij die "in zijn gezicht trapt". Ook Ronnie Flex kreeg na deze tweet veel verwensingen en bedreigingen naar zijn hoofd.

Premier Mark Rutte erkende eerder deze week dat hij inmiddels begrijpt dat veel mensen van kleur Zwarte Piet racistisch en kwetsend vinden. Maar Rutte vindt het niet de taak van de overheid om hier iets aan te doen.

© ANP 2020
mark rutte
ronnie flex
racisme
akwasi
openbaar ministerie
politiegeweld
kozp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi