Marokkaanse Ulema: Moskeeën nog niet open

marokko
0
10 jun 17:41
De heropening van de moskeeën in Marokko zal te zijner tijd plaatsvinden in nauwe samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid en de bevoegde autoriteiten.

Dat meldt de Marokkaanse Hogere Raad van Ulema woensdag in een persbericht. Volgens de Raad zal bij een eventuele opening van moskeeën rekening worden gehouden met de epidemiologische situatie in het land.

Nu de Marokkaanse regering het land richting een 'intelligente lockdown' leidt is het echter goed mogelijk dat uitzonderingen zullen worden gemaakt in gebieden die minder zwaar zijn getroffen door het coronavirus.

Volgens de Raad is het noodgedwongen thuisgebed net zo belonend als het gezamenlijke gebed in de moskee. "De gehele aarde is een gebedsplaats", leest het persbericht, daarmee verwijzend naar de overlevering van de profeet (saws). Volgens de Raad moet het gebed gebaseerd zijn op zekerheid en kan deze niet gepaard gaan met enige twijfel of angst om dodelijk ziek te worden als gevolg van het verrichten van het gebed.

De moskeeën in Marokko zijn sinds 16 maart 18.00 uur gesloten. De aankondiging sloot aan bij de eerder aangekondigde preventiemaatregelen die als doel hadden de verspreiding van het longvirus COVID-19 te beteugelen. De sluiting gebeurde op aanbeveling van de Raad.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
moskee
coronamaatregelen
coronavirus
ulema
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi