Tetouan: Ophef over beelden overvolle bus

marokko
1
11 jun 20:02
Nog geen dag nadat de maatregelen tegen het coronavirus zijn versoepeld ging het vandaag al mis in Tetouan.

Sinds vandaag is in Tetouan (zone 1) geen verplaatsingsvergunning meer nodig om de deur uit te gaan. Mensen maakten dan ook massaal gebruik van dit stukje nieuw herwonnen vrijheid. Toch weet niet iedereen om te gaan met de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met de nieuwe bewegingsvrijheid.

Er zaten vanochtend meer mensen in de bus dan het toegestane aantal. Ook werd geen sociale afstand gehouden en droegen velen niet het verplichte mondkapje. Beelden van de overvolle bus werden massaal gedeeld op sociale netwerken en zorgden voor verontwaardigde reacties.

De regio Tetouan is tot dusver minder zwaar getroffen door het coronavirus en is door de autoriteiten ingedeeld in 'Zone 1', het deel van het land waar de regering de meest versoepelingen heeft doorgevoerd. Als bewoners echter onzorgvuldig blijven omgaan met de versoepelde beperkingen bestaat de kans dat de autoriteiten het gebied gaan herclassificeren.

De herverdeling van de twee zones wordt wekelijks gedaan. Het nabijgelegen Tanger zit bijvoorbeeld in Zone 2, het deel van het land waar de meeste beperkingen nog steeds van kracht zijn.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tetouan
zone
coronaversoepeling
coronavirus
openbaar vervoer
stadsbus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi