Marokko verwerpt Israëlische annexatie bezette Palestijnse gebieden

marokko
271
12 jun 15:01
Dat zei de Marokkaanse Minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita woensdag tijdens een virtuele bijeenkomst van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC).

De buitengewone ministeriële bijeenkomst van het OIC was bedoeld om de schendingen van Israël tegen bezette Palestijnse Gebieden te veroordelen. Volgens Bourita blijft Marokko alle unilaterale maatregelen die de Israëlische autoriteiten in bezette Palestijnse gebieden nemen, categorisch verwerpen. Ook blijft Marokko de soevereiniteit voor een Palestijnse staat, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, ondersteunen.

Volgens Bourita zijn de voorgenomen annexatieplannen van de Israëlische regering "ondermijnend" voor alle inspanningen om alomvattende vrede te bereiken en bovendien "een flagrante schending van het internationaal recht".

Bourita uitte Marokko's grote bezorgdheid over de "gevaarlijke gevolgen" voor de veiligheid en stabiliteit in de regio als Israël de annexatieplannen doorzet. De buitenlandminister legde uit dat een dergelijke actie enkel zou leiden tot escalatie en het belang zal dienen van "extremistische krachten die vrede afwijzen".

De OIC-bijeenkomst eindigde in de aanname van een ​​resolutie om steun en solidariteit te bieden aan Palestina, in overeenstemming met de "historische, morele en juridische verantwoordelijkheid van de moslim-Ummah". De resolutie hernieuwde ook de steun voor het Palestijnse volk en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO).

Meerdere landen, waaronder FrankrijkRuslandTurkijeJordanië en Qatar hebben zich eerder al uitgesproken tegen de annexatielust van de Israëliërs en de Amerikanen. Ook de Arabische Liga veroordeelde de 'nieuwe oorlogsmisdaden' van Israël.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
palestina
israël
annexatie
westelijke jordaanoever
nasser bourita
oic
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi