Tientallen kolonisten bestormen Al-Aqsa-complex in Jeruzalem

buitenland
5
15 jun '20
De kolonisten maakten een tocht door de heilige plaats en werden vergezeld door de Israëlische politie

Dat meldt het Wadi Hilweh Informatiecentrum in een verklaring. Volgens de Palestijnse NGO waanden zondag tientallen Israëlische kolonisten hun weg naar de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem.

De kolonisten zijn 31 mei weer begonnen met het bezoeken van de heilige plaats na een sluiting van twee maanden vanwege de verspreiding van het coronavirus in Israël en de Palestijnse gebieden.

Israël heeft illegaal Oost-Jeruzalem, waar de Al-Aqsa moskee is gevestigd, bezet sinds de Arabisch-Israëlische oorlog van 1967, een daad die nooit door de internationale gemeenschap is erkend. In 1980 annexeerde Israël de hele stad en claimde het als de 'eeuwige en onverdeelde' hoofdstad van de zelfbenoemde Joodse staat.

Voor moslims vertegenwoordigt Al-Aqsa 's werelds derde heiligste plek na Mekka en Medina. Joden verwijzen van hun kant naar het gebied als de 'Tempelberg', bewerend dat het in de oudheid de plaats was van twee Joodse tempels. Internationaal recht blijft zowel de Westelijke Jordaanoever als Oost-Jeruzalem beschouwen als bezet gebied.

© Anadolu 2020
palestina
israel
al-aqsa
jeruzalem
kolonisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?