Champions League verplaatst van Istanbul naar Lissabon

sport
0
17 jun '20
De beslissingen in de Champions League vallen dit seizoen van 12 tot 23 augustus in Lissabon.

Dat heeft de UEFA woensdag besloten, na een onlinevergadering van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

Mocht de situatie in de hoofdstad van Portugal onverhoopt onveilig zijn, dan worden de kwartfinales, halve finales en eindstrijd verplaatst naar Porto en Guimarães. De finale van de Champions League zou eigenlijk plaatsvinden in Istanbul, maar werd vanwege het coronavirus uitgesteld. Die plaats krijgt nu volgend jaar de finale van het belangrijkste toernooi voor Europese clubteams.

De UEFA heeft nu gekozen voor een eindronde in augustus, met slechts één onderlinge confrontatie zonder publiek in de kwartfinale en halve finale. Vier clubs plaatsten zich al voor de laatste acht: Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid.

In de achtste finales moeten nog de returnwedstrijden Manchester City - Real Madrid, Juventus - Olympique Lyon, Bayern München - Chelsea en FC Barcelona - Napoli worden gespeeld. De returns van de achtste finales worden gespeeld in Lissabon of in de plaats waar ze oorspronkelijk zouden worden afgewerkt.

Europa League Ook de Europa League eindigt met een minitoernooi met kwartfinales, halve finale en een finale zonder fans, en wel van 10 tot en met 21 augustus in de Duitse steden Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen en Duisburg. Gdansk zou eigenlijk de finale van de Europa League organiseren. Die Poolse stad mag dat nu aan het einde van het nieuwe seizoen doen.

De UEFA beslist later waar de resterende achtste finales van de Europa League worden afgewerkt.

© MAROKKO.NL 2020
champions league portugal
lissabon
turkije
istanbul
uefa
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi