'Marokko registreert één van 's werelds laagste sterftecijfer COVID-19'

marokko
0
11 jun '20
Met een sterftecijfer van minder dan 2,6% en een herstelpercentage van meer dan 92% noteert Marokko één van de laagste coronagerelateerde sterfgevallen ter wereld

Dat zei regeringsleider Saad Eddine El Othmani tijdens de maandelijkse bijeenkomst van het Huis van Afgevaardigden. Volgens de premier behoort zo'n 2,5% van de geïnfecteerde patiënten tot kritische gevallen die intensieve zorg vereisen en wordt momenteel slechts 1% van de totale intensive care capaciteit in Marokko bezet.

De premier benadrukte dat alle epidemiologische indicatoren dramatisch zijn verbeterd met als gevolg dat de beperkende maatregelen tegen het coronavirus konden worden versoepeld. Volgens El Othmani moeten alle Marokkanen trots zijn op zichzelf. De premier bedankte alle burgers voor hun solidariteit en patriottisme en onderstreepte het belang van alle zorgpersoneel, veiligheidsdiensten en lokale autoriteiten die aan de frontlinie staan in de landelijke strijd tegen COVID-19.

Ook bedankte El Othmani het bedrijfsleven en personeel die een steentje heeft bijgedragen het land draaiende te houden. "We hebben op geen enkel moment een tekortkoming gezien in de voedselvoorziening", merkte de premier op.

De Marokkaanse regering maakte dinsdagavond bekend dat de noodtoestand in Marokko zal worden verlengd tot 10 juli en dat de strenge lockdown in het land vanaf vanavond geleidelijk zal worden versoepeld, met uitzondering van de zwaargetroffen regio's. De premier waarschuwde wel dat elke versoepeling kan leiden tot het ontstaan ​​van een nieuwe besmettingshaarden en onderstreepte het belang van het blijven respecteren van de preventiemaatregelen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
sterftecijfer
saad eddine el othmani
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi