Inezgane: Bruiloft eindigt op het politiebureau

marokko
0
18 jun 15:03
De bruiloft van een jong stel in de gemeente Laqliâ in Inezgane-Aït Melloul, nabij Agadir liep dinsdag anders af dan gepland.

De bruiloft van het stel werd onderbroken door agenten van de gendarmerie nadat de autoriteiten melding hadden ontvangen van een illegale bijeenkomst. Door de preventiemaatregelen tegen het coronavirus zijn bruiloften al enkele maanden verboden.

Omdat het gebied zich in de eerste zone bevindt was het stel in de veronderstelling dat het inmiddels weer toegestaan was een bruiloft te geven. Echter, bij het tekenen van het huwelijkscontract was het stel door de lokale autoriteiten op de hoogte gebracht van het verbod op bijeenkomsten.

Desondanks besloot het bruidspaar hun voorgenomen huwelijk te vieren in het bijzijn van familie en vrienden. Om de pakkans te verkleinen begonnen de festiviteiten veel later dan gebruikelijk, meldt dagblad Assabah.

De politie onderbrak de festiviteiten en arresteerde negen mensen, waaronder het bruidspaar. Andere gasten die nog onderweg waren naar het feest werden naar huis gestuurd.

De arrestanten worden er van verdacht de noodwet te hebben geschonden door het negeren van de coronamaatregelen. De arrestanten zullen worden voorgeleidt aan de rechter-commisaris.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
inezgane
bruiloft
lockdown
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi