Marokko meldt recordaantal besmettingen coronavirus

marokko
1
19 jun '20
In de laatste 24 uur zijn 539 nieuwe besmettingen bevestigd en is het totaal opgelopen tot 9.613

Dat is het hoogste aantal sinds de uitbraak van het coronavirus in het land. Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag geen nieuwe coronadoden. Tot dusver zijn 213 mensen in Marokko overleden aan de gevolgen van het longvirus COVID-19.

In het laatste etmaal zijn 76 personen hersteld van het coronavirus. Het aantal herstellingen is daarmee opgelopen tot 8.117. Door het hoge aantal nieuwe besmettingen is het herstelpercentage in het land met 4,1 punten gedaald naar 84,4%. 

De regio Casablanca-Settat noteert met 31% het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (17,5%), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (15%), Rabat-Sale-Kenitra (14,3%), Fez-Meknes (11,2%) en Daraa-tafilalet (6,1%).

De grootste toename werd waargenomen in de regio Rabat-Salé-Kenitra (+457 infecties). Bij een verwerkingsfabriek voor aardbeien Lalla Mimouna in de regio Kenitra is een nieuwe besmettingshaard ontstaan. Volgens het zorgministerie werden de preventiemaatregelen niet nageleefd. Veel werknemers bewaarden niet voldoende sociale afstand en droegen geen mondkapje.

De meeste patiënten zijn asymptomatisch en kunnen hoogstwaarschijnlijk na twee weken uit quarantaine. De explosieve toename van het aantal besmettingen komt op het moment dat de regering een reeks aan versoepelingsmaatregelen wilde aankondigen. 

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi