Saoedi-Arabië: Moskeeën in Mekka zondag weer open

buitenland
0
20 jun '20
Na een sluiting van ruim drie maanden zullen moskeeën in de heilige stad vanaf zondag weer open zijn voor het publiek.

Dat meldt het Saoedische Ministerie van Islamitische Zaken via staatspersbureau Al-Ekhbariya. Zoals gepland vervalt op 21 juni de avondklok. Saoedi-Arabië, waar het aantal gevallen de afgelopen dagen aanzienlijk is toegenomen, heeft het aantal maatregelen aanzienlijk aangescherpt om een tweede besmettingsgolf te voorkomen.

Vorige maand trad een driestappenplan van de Saoedische regering in werking. Mensen mochten weer op kantoor komen werken, winkels mochten weer opengaan en er mocht weer in de moskeeën gebeden worden.

Zo'n 1.500 gebedshuizen bereiden zich momenteel voor om het publiek vanaf aanstaande zondag te verwelkomen. Staatsmedia heeft beelden uitgezonden van werknemers die vloeren en tapijten in de gebedshuizen desinfecteren.

De versoepelingsmaatregel komt een paar weken voor de grote jaarlijkse hadj. De Saoedische autoriteiten hebben nog geen uitsluitsel gegeven over de islamitische pelgrimstocht van dit jaar. Velen verwachten dat de hadj voor dit jaar zal worden geannuleerd als gevolg van het coronavirus.

Het meest getroffen Arabische land in de Golf heeft meer dan 154.000 gevallen van infectie geregistreerd, waaronder ruim 1.200 sterfgevallen.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabie
moskeeën
mekka
coronaversoepeling
coronavirus
hadj
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?