Saoedi-Arabië: Hadj gaat door!

buitenland
2
22 jun '20
De islamitische pelgrimstocht van dit jaar gaat door, maar met een "zeer beperkt" aantal pelgrims dat mag deelnemen

Dat meldt het Saoedische Ministerie van Hadj en Umrah maandagavond. Door de aanhoudende dreiging van het longvirus COVID-19 is het aantal deelnemers voor de Hadj, die volgende maand van start gaat, dit jaar "zeer beperkt" waardoor de hadj dit jaar niet mogelijk is voor moslims buiten Saoedi-Arabië. De autoriteiten willen daarmee besmettingen met het coronavirus voorkomen.

Vorig jaar trok de hadj 2,5 miljoen moslims van over de hele wereld. Het is dan praktisch onmogelijk voldoende afstand te houden. Dit jaar mag eind juli uitsluitend een zeer beperkt aantal inwoners meedoen, onder wie vertegenwoordigers van alle nationaliteiten die in het land leven.

Door alle onzekerheid hadden een aantal landen, waaronder Indonesië, al besloten de bedevaart dit jaar over te slaan.

Saoedi-Arabië, waar het aantal gevallen de afgelopen weken aanzienlijk is toegenomen, heeft het aantal maatregelen aangescherpt om een tweede besmettingsgolf te voorkomen.

Vorige maand trad een driestappenplan van de Saoedische regering in werking. Mensen mochten weer op kantoor komen werken, winkels mochten weer opengaan en er mocht weer in de moskeeën gebeden worden.

Zo'n 1.500 gebedshuizen hebben zondag weer aanbidders verwelkomd nadat de avondklok in het Islamitische land 21 juni is komen te vervallen. 

Het islamitische koninkrijk met ongeveer 35 miljoen inwoners is het meest getroffen Arabische land in de Golf en telt inmiddels ruim 161.000 coronagevallen. Het aantal coronadoden is tot nu toe ruim 1300.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabië
hadj
pelgrim
bedevaart
mekka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi