Grapperhaus snapt onvrede politie over beeldvorming

algemeen
0
23 jun '20
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) snapt dat er onder agenten onvrede is over het beeld dat van hen wordt neergezet.

Dat zei hij dinsdag na overleg met onder anderen de korpschef en vertegenwoordigers van de politievakbonden. "Er is terecht veel ongenoegen bij de politie. ". Directe aanleiding was de uit de hand gelopen demonstratie in Den Haag zondag. Op sociale media was veel kritiek op het optreden van de politie. Maar volgens de politie, vakbonden en de minister wordt er veel te snel geoordeeld. "Ga niet op Twitter direct allerlei dingen roepen", riep Grapperhaus op.

Volgens Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB) wordt de politie "onrechtvaardig behandeld" en was het protest op het Malieveld in Den Haag de druppel die de emmer deed overlopen. "We worden gewoon verkeerd neergezet." Hij waarschuwde voor toenemende tegenstellingen in het land.

Extra complex
"Zorg ervoor dat het vertrouwen dat de politie geniet niet ondermijnd wordt door oordeelsvorming die te kort door de bocht is", zei korpschef Henk van Essen na afloop van het gesprek. Het is door corona extra complex voor de politie om deze dagen op te treden, zei hij. "Het is balanceren op dit moment."

Volgens Van Essen moet er vooral een ander type discussie komen. Het overleg met de minister is een eerste stap. Grapperhaus wil dat er een maatschappelijk debat komt over de rol van de politie.

© ANP 2020
den haag
vakbond
malieveld
ferd grapperhaus
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi