Sportscholen onder voorwaarden 'gewoon' open

algemeen
0
24 jun 21:35
Uitbaters van sportscholen zijn blij dat ze vanaf 1 juli weer open mogen.

Het definitieve protocol waar sportscholen zich aan moeten houden wordt donderdag op het ministerie geformaliseerd, maar met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en de 1,5 meterregel kunnen de fitnesscentra weer "gewoon" open, zegt Ronald Wouters van branchevereniging NL Actief.

Wouters legt uit dat reserveren verplicht is en dat sportscholen gemiddeld op zo'n 65 procent van de capaciteit kunnen draaien. De beperking zit hem vooral in de groepslessen voor bijvoorbeeld spinning en zumba. Verder zullen kleinere sportscholen mogelijk apparaten buiten gebruik moeten stellen, als niet aan de regels kan worden voldaan.

Omkleden en douchen kan volgens het protocol gewoon in de sportschool zelf. Verder geldt voor mensen met klachten dat ze niet welkom zijn en worden alle aanwezigen geregistreerd.

'Geen problemen met 1,5 meterregel'
Jasper Otting, directeur van fitnessketen BigGym, voorziet gelet op de oppervlakten van zijn sportscholen geen problemen met betrekking tot de 1,5 meterregel. Hij weet van het bestaan van het protocol, maar heeft formeel nog altijd niet te horen gekregen waaraan voldaan moet worden.

"We tasten nog een beetje in het duister daarover", zegt hij. "Maar het belangrijkste is dat we weer open mogen."

BigGym sleepte eerder de staat voor de rechter om een einde te maken aan de gedwongen sluiting. Toen daarop de datum van 1 juli werd genoemd in plaats van 1 september trok de keten het kort geding in.

© ANP 2020
sportschool
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi