Commissie publiceert verslag verhoren over financiering moskeeën

algemeen
0
25 jun '20
De Kamercommissie die zich de afgelopen tijd boog over onder meer de financiering van moskeeën in Nederland door onvrije landen, komt vandaag met haar eindverslag.

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib neemt het verslag officieel in ontvangst. Het verslag volgt na een serie ondervragingen eerder dit jaar. Experts en imams werden onder ede gehoord door Kamerleden.

Die verhoren leidden soms tot harde confrontaties en zelfs juridisch gesteggel met een moskee over vorderingen van documenten.

Na de verhoren en schriftelijk onderzoek biedt de commissie haar bevindingen aan. Deze worden toegelicht door voorzitter en CDA-Kamerlid Michel Rog.

Het verslag is overigens al voor publicatie veelbesproken: PVV'er Edgar Mulder stond niet achter de inhoud van het eindverslag, en stapte daarom op de valreep uit de commissie. "Terwijl heel Nederland tijdens de verhoren heeft kunnen zien dat moskeeën rechtstreeks aangestuurd worden uit islamitische landen, weigert de commissie een oordeel hierover te geven", zei Mulder hier eind mei over.

© ANP 2020
tweede kamer
khadija arib
edgar mulder
utrecht
den haag
as-soennah moskee
alfitrah moskee
commissie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi