Bedrijfsleven grootste oorzaak stijging nieuwe besmettingen in Marokko

marokko
0
25 jun 20:02
Woensdag meldde het Ministerie van Volksgezondheid het hoogste aantal nieuwe dagelijkse besmettingen sinds de uitbraak van het virus in Marokko

Voor de tweede keer in één week tijd werd een nieuw record gevestigd, nadat vorige week een nieuwe besmettingshaard werd geconstateerd bij een aardbeverwerkingsbedrijf in Kenitra.

Volgens Hind Ezzine van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid werden de meeste infecties geregistreerd bij bedrijven in Tanger-Tetouan Al Hoceima (145), Casablanca-Settat (99).

Ook bij het aardbeiverwerkingsbedrijf Lalla Mimouna liep het aantal besmettingen gisteren op met 112. Het Ministerie van Justitie doet gerechtelijk onderzoek naar eventuele strafbare feiten die hebben geleid tot de uitbraak van het virus in het bedrijf.

Vorige week steeg het aantal besmettingen in de regio Tanger nadat bij autofabrikant Renault meerdere medewerkers positief werden getest op COVID-19.

De Marokkaanse dochteronderneming van de Franse automaker gaat volgende week voor een week dicht. De tijdelijke sluiting van de productie-eenheden heeft echter niets te maken met het coronavirus; het bedrijf gaat dicht in verband met onderhoudswerkzaamheden aan de fabricagelijn.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
bedrijfsleven
coronavirus
personeel
arbeiders
hind ezzine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi