Marokkaanse corona-app 'Wiqaytna' al 2 miljoen keer gedownload

marokko
0
27 jun 14:22
De Marokkaanse coronaviruswaarschuwingsapp 'Wiqaytna' (onze bescherming) is volgens de regering al ruim een miljoen keer gedownload.
De coronaviruswaarschuwingsapp is in drie weken tijd twee miljoen keer geactiveerd, meldt het Ministerie van Volksgezondheid. De regering had eerder verklaard dat de app alleen effectief kan zijn als deze door enkele miljoenen Marokkanen wordt gebruikt. Marokkanen kunnen de gratis app, die bedoeld is om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sinds begin juni downloaden op hun smartphones.

De corona-app gebruikt Bluetooth en waarschuwt gebruikers die voor minimaal 15 minuten in de de buurt is geweest (binnen 1 meter) van iemand die (naderhand) positief is getest op het longvirus COVID-19. Als de blootstellingstijd korter was dan 15 minuten en de afstand groter dan 1 meter ontvangen gebruikers een mildere waarschuwing om te goed letten op symptomen die verband houden met het coronavirus.

De corona-app staat los van de DGSN-App van de nationale veiligheidsdienst die momenteel door de politie wordt gebruikt bij het handhaven van het uitgaansverbod.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
corona-app
twitter
coronavirus
wiqaytna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi