Italië: Marokkaanse vrouw en twee kinderen overleden bij instorting gebouw

marokko
3
27 jun 14:43
In Varesotto in Albizzate in de Italiaanse regio Lombardije kwamen woensdag drie leden van een Marokkaans gezin om het leven nadat de voorgevel van een gebouw instortte.
De 38-jarige Fouzia Taoufiq en haar 5-jarige zoon en 15-maanden oude dochter liepen op dat moment net voorbij toen een enorm stuk beton van 73 meter naar beneden viel. Moeder en zoon waren op slag dood. Het jonge meisje lag in een kinderwagen en werd in kritieke toestand met een helikopter overgebracht naar het regionale ziekenhuis Gallarate, waar ze kort na aankomst aan haar verwondingen overleed.

De 9-jarige zoon van Fouzia is de enige overlevende. De jongen liep aan de andere kant van de straat toen het noodlot toesloeg. Reddingsteams hebben urenlang gezocht naar andere slachtoffers maar hebben geen andere gewonden onder het puin aangetroffen.

Het oude industriële gebouw is onlangs gerenoveerd en bevindt zich nabij het historische centrum van het kleine stadje. De president van Lombardije Attilio Fontana heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van het jonge gezin.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
italie
lombardije
varesotto
albizzate
fouzia taoufiq
gevel
gebouw
ingestort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi