Marokkaanse Ulema: Moskeeën voorlopig gesloten

marokko
14
2 jul 21:04
De heropening van moskeeën in Marokko zal gezien de huidige epidemiologische situatie voorlopig uitblijven

Dat meldt de Marokkaanse Hogere Raad van Ulema woensdag in een verklaring. De Ulema raadt burgers aan het gebed thuis te blijven uitvoeren en smeekbedes te verrichten om het land en het volk door deze zware periode heen te helpen.

Veel burgers hadden gehoopt dat het recente pakket aan versoepelingsmaatregelen ook zou betekenen dat de gebedshuizen in het land geleidelijk zouden worden heropend. Volgens de Raad staat de heropening van moskeeën echter los van het opgeheven uitgaansverbod en de differentiatie tussen de zones 1 en 2.

De Raad deed begin juni een soortgelijke oproep en verklaarde dat het noodgedwongen thuisgebed net zo belonend is als het gezamenlijke gebed in de moskee. "De gehele aarde is een gebedsplaats", las het persbericht, daarmee verwijzend naar de overlevering van de profeet (saws).

Volgens de Raad moet het gebed gebaseerd zijn op zekerheid en kan deze niet gepaard gaan met enige twijfel of angst om dodelijk ziek te worden als gevolg van het verrichten van het gebed.

De moskeeën in Marokko zijn sinds 16 maart 18.00 uur gesloten.  De aankondiging sloot aan bij eerder aangekondigde preventiemaatregelen die als doel hadden de verspreiding van het longvirus COVID-19 te beteugelen. De sluiting gebeurde op aanbeveling van de Raad maar werd desondanks kritisch ontvangen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
moskee
coronamaatregelen
coronavirus
ulema
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi