Corendon stelt omstreden Turkije-vakanties uit

algemeen
0
3 jul 16:45
Reisorganisatie Corendon voert zeker tot 22 juli geen vakanties naar Turkije uit, meldt het bedrijf.

Eerder kreeg Corendon veel kritiek op de vakanties naar Turkije, omdat het 'oranje' reisadvies voorschrijft alleen noodzakelijke reizen naar het land uit te voeren. Aanvankelijk zou Corendon al op 10 juli met vakanties naar Turkije beginnen. Het besluit van Corendon volgt op een motie die vannacht in de Tweede Kamer werd aangenomen, waarin de regering werd opgeroepen de Kamer zo snel mogelijk te informeren over het beleid ten aanzien van vluchten naar risicovolle gebieden.

Pas als het reisadvies weer versoepeld is, zal Corendon reizen naar het land weer uitvoeren. Het bedrijf stelt wel die reizen alleen uit te stellen, als ook andere luchtvaartmaatschappijen tot die tijd geen vluchten naar en vanuit Turkije zullen aanbieden die specifiek voor vakantiegangers zijn.

Gezondheidsrisico's
Corendon heeft de afgelopen week diverse gesprekken gevoerd met de regering, onder meer met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Uit die gesprekken bleek dat de minister niet op de hoogte was van het aantal vluchten dat de komende tijd tussen Nederland en Turkije gepland staat, zegt Corendon.

Op korte termijn moeten gezondheidsrisico's en bijbehorende maatregelen bepaald worden. Volgens Corendon heeft de minister gezegd dat vliegverboden tot de mogelijkheid behoren.

Corendon wil dat de overheid het reisadvies aanpast voor specifieke regio's binnen een land. Het bedrijf noemt daarbij als reden het lage aantal gerapporteerde besmettingen in de Turkse kustgebieden.

Voor een paar duizend reizigers uit Nederland en België kan de vakantie nu niet doorgaan, laat Corendon weten. Klanten krijgen een mail met daarin de mogelijkheid tot omboeken of geld terugvragen.

© ANP 2020
tweede kamer
turkije
corendon
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi