RAM bereidt zich voor op massa-ontslagen en inkrimping vloot

marokko
1
3 jul 18:09
Op verzoek van de Marokkaanse regering zal luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) 20 vliegtuigen moeten afstoten.
De airline zal de toestellen moeten verkopen of leasen, meldt een bron van het bedrijf aan nieuwsdienst Barlamane. Het bedrijf moet de stappen ondernemen op verzoek van de regering, de grootste aandeelhouder van het bedrijf. Sinds de uitbraak van het coronavirus verkeert de onderneming in zwaar weer.

Om de nationale luchtvaartmaatschappij te steunen zal de regering 2 miljard DH ($200 miljoen) moeten ophoesten. Volgens ingewijden zal de staat enkel over gaan tot de financiële injectie als het bedrijf de totale omvang van het bedrijf halveert.

Het verkleinen van de vloot zal leiden tot een afname van het personeelsbestand, vooral onder piloten en andere bemanning aan boord. Ook onder grondpersoneel en bagagemedewerkers zullen ontslagen vallen. Het aantal af te stoten toestellen is echter lager dan eerder aangekondigd. Eerst sprak men over het terugbrengen van het aantal toestellen van 69 naar 30.

RAM verwacht dat ongeveer 30% van het huidige personeel zal worden ontslagen. Het management van het bedrijf onthulde onlangs een plan waarbij zo'n 900 gedwongen ontslagen zullen vallen, de rest vertrekt als gevolg van een vrijwillig vertrekplan.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
royal air maroc
ontslagen
vloot
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi