RvS kijkt naar boete voor bedrijf zonder plan tegen discriminatie

algemeen
0
3 jul 17:03
Een voorstel om bedrijven die zich niet inspannen om tijdens de sollicitatieprocedure gelijke kansen te bieden aan alle kandidaten, gaat voor advies naar de Raad van State (RvS).
Het kabinet werkt al een tijd aan het plan. De inspectie krijgt de mogelijkheid boetes uit te delen aan bedrijven die niet kunnen laten zien dat ze alles op alles hebben gezet om discriminatie in de sollicitatieprocedure te voorkomen. Grote bedrijven moeten dit op papier aanleveren, kleinere bedrijven mogen hun plan mondeling uit de doeken doen.

"Het aanpakken van arbeidsmarktdiscriminatie blijft onverminderd belangrijk, zeker nu door de coronacrisis veel mensen op zoek moeten naar nieuw werk", zegt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) in een reactie. "We vragen als samenleving van alle Nederlanders om zoveel mogelijk mee te doen op de arbeidsmarkt, ongeacht leeftijd, migratieachtergrond, geslacht, seksuele geaardheid of handicap. Daar moeten gelijke kansen bij de werving en selectie tegenover staan."

De Tweede Kamer buigt zich na de zomer waarschijnlijk over het wetsvoorstel. Tegen die tijd zal niet Van Ark, maar voormalig VVD-Kamerlid Bas van 't Wout de wet verdedigen. Van Ark wordt de nieuwe minister voor Medische Zorg.
© ANP 2020
handicap
werving en selectie
sollicitatie
racisme
discriminatie
raad van state
tweede kamer
tamara van ark
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi