Noodbevel uitgevaardigd voor Utrecht vanwege vrees voor rellen

algemeen
0
4 jul 16:21
Plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht, Lucas Bolsius, heeft een noodbevel voor het centrum van Utrecht uitgevaardigd uit vrees voor rellen.

Hij heeft aanwijzingen dat grote groepen relschoppers naar de stad komen, waaronder harde kernsupporters van voetbalverenigingen. Eerder deze week is een demonstratie van 'Nederland in opstand' tegen de "1,5 meter-waanzin" verboden. Maar ondanks dat verbod wordt gevreesd dat groepen naar de stad trekken "om een gewelddadige confrontatie met de politie op te zoeken dan wel op andere wijze de orde te verstoren" staat in het noodbevel dat door de veiligheidsregio is gepubliceerd.

Het bevel houdt in dat iedereen die deel wil nemen aan de demonstratie op het Jaarbeursplein of de openbare orde wil verstoren niet welkom is in Utrecht en verwijderd kan worden.

Eerder had waarnemend burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht al een aanwijzing afgegeven voor een veiligheidsrisicogebied in Utrecht.

Uitgang station Utrecht afgesloten
De politie in Utrecht heeft de uitgang van het station richting Jaarbeurs helemaal afgesloten om te voorkomen dat mensen naar het centrum gaan. 

In de stad zelf is veel politie op de been. Het Jaarbeursplein is door de politie afgezet met schermen. Sinds het eind van de ochtend worden ook mensen aangesproken die in het zwart gekleed gaan en grote tassen bij zich hebben, zei een ooggetuige.

© ANP 2020
politie
jaarbeursplein
utrecht
rellen
voetbalsupporters
hooligans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi