Wetenschappers willen herziene corona-aanbevelingen van WHO

buitenland
4
6 jul 15:04
De huidige aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn achterhaald.
Honderden wetenschappers zeggen dat er aanwijzingen zijn dat het nieuwe coronavirus ook via kleinere deeltjes in de lucht mensen kan infecteren en roepen de WHO op haar aanbevelingen te herzien, meldt de New York Times. De WHO heeft gezegd dat het coronavirus zich voornamelijk van persoon tot persoon verspreidt via kleine druppeltjes uit de neus of mond. Die worden verspreid wanneer een persoon die met het virus is besmet, hoest, niest of spreekt.

In een open brief aan de organisatie, die de onderzoekers volgende week in een wetenschappelijk tijdschrift willen publiceren, schetsten 239 wetenschappers uit 32 landen het bewijs dat ook kleinere deeltjes, zogeheten aerosolen, mensen kunnen infecteren. De WHO heeft nog niet gereageerd. Eerder zei de organisatie dat besmetting via de lucht mogelijk is, maar dat er geen duidelijk bewijs voor is.

Of het nu wordt verspreid door grote druppeltjes die na niezen in de lucht komen, of door veel kleinere uitgeademde druppeltjes die een hele kamer bereiken, het coronavirus wordt door de lucht gedragen en kan mensen infecteren wanneer het wordt ingeademd, aldus de wetenschappers.
© ANP 2020
new york
wereldgezondheidsorganisatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi