Coronavirus weer waargenomen in Marokkaanse gevangenissen

marokko
0
6 jul 15:48
In de Tanger-1 gevangenis in Tanger zijn maandag tientallen gevangenen positief gestest op het longvirus COVID-19.

Dat meldt het overkoepelend orgaan voor gevangenisbeheer en reïntegratie (DGAPR) maandag in een persbericht. Marokkaanse detentiecentra waren grotendeel coronavrij verklaard nadat in maart en april bij honderden gedetineerden en medewerkers het longvirus werd vastgesteld.

Het nieuws omtrent de nieuwe besmettingsgevallen komt een week voor de geplande hervatting van gevangenisbezoeken. Het bezoek zou aanvankelijk eerder worden toegestaan maar werd uitgesteld als gevolg van de epidemiologische situatie in het land.

Volgens het persbericht gaat het om nieuwkomers in de gevangenisinstelling. Zo'n 46 nieuwe gevangen werden getest en 29 daarvan bleken positief. Bij een tweede test werd bij 20 gedetineerden de aanwezigheid van het longvirus bevestigd.

Als preventiemaatregelen tegen het coronavirus worden alle nieuwe gedetineerden in Marokko getest en vervolgens geïsoleerd alvorens ze zich mogen voegen bij de rest van de gevangenispopulatie.

Besmette gedetineerden worden volgens het behandelprotocol door gezondheidsautoriteiten overgebracht naar het openbaar ziekenhuis.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tanger
gevangenis
dgapr
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi