Marokkaanse regering wacht nog steeds op antwoord Amnesty International

marokko
25
6 jul 16:42
Marokko beschouwt het uitblijven van een antwoord van de mensenrechten-NGO als non-respons

Tot dusver hebben drie ministers en premier Saad Eddine El Othmani mensenrechtenorganisatie Amnesty International verzocht de recente aantijgingen te bewijzen.

Amnesty beweerde onlangs dat de telefoon van de Marokkaanse journalist en activist Omar Radi door Marokkaanse autoriteiten werd bespioneerd met Israëlische software.

Volgens Hasna Tribak, directeur van juridische studies en internationale samenwerking bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken wacht Marokko nog steeds op een antwoord en overtuigend bewijs van Amnesty International.

Het antwoord kwam tot dusver van de Marokkaanse regiodirecteur van Amnesty. Volgens de regiodirecteur omvat het rapport voldoende bewijs van de aantijgingen. De persoonlijke brief van de premier was echter gericht aan Julie Verhaar, de waarnemend secretaris-generaal van Amnesty International. Een reactie van de Marokkaanse regio-directeur is voor de regering niet-ontvankelijk.

De reactie van de Marokkaanse regiodirecteur doet er volgens Tribak niet toe. De regiodirecteur is niks gevraagd aangezien de brief van de premier was gericht aan de secretaris-generaal.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
amnesty international
spionage
saad eddine el othmani
hasna tribak
omar radi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi