Netanyahu spreekt van noodsituate in Israël door corona

buitenland
0
5 jul 16:25
Door de heropleving van het coronavirus is in Israël sprake van een noodsituatie.

Dat heeft premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd tijdens een kabinetsberaad. "We zitten midden in een nieuwe corona-aanval. Het gaat om een zeer sterke uitbraak, wereldwijd én bij ons. " De regering komt maandag opnieuw bijeen om te praten over verdere beperkende maatregelen. "Als we de verspreiding van het virus niet stoppen, is dat zowel slecht voor de gezondheid als voor de economie. Het zal veel burgers van de staat Israël het leven kosten", waarschuwde Netanyahu.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is al verscheidene dagen verontrustend. Vrijdag kwamen er in 24 uur tijd voor het eerst meer dan duizend bij. Toen was de versoepeling van de lockdown al teruggedraaid. In gebedshuizen, feestzalen, bars en clubs mogen nog maar vijftig personen tegelijk binnen zijn. Dat waren er daarvoor 250. In andere afgesloten ruimtes mogen nog maar maximaal twintig mensen samenkomen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn tot dusver 29.366 Israëliers bewezen geïnfecteerd geraakt met corona, 330 patiënten zijn aan COVID-19 overleden.

© ANP 2020
israël
coronavirus
benjamin netanyahu
coronagolf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi