'Honger door corona kan meer mensen doden dan het virus zelf'

buitenland
1
9 jul 8:28
Door de gevolgen van het coronavirus kunnen naar schatting tegen het eind van dit jaar 12.000 mensen per dag sterven door honger.
Dit aantal is potentieel hoger dan het aantal mensen dat overlijdt door het coronavirus zelf, zo waarschuwt Oxfam Novib in een rapport. Het wereldwijde, dagelijkse sterftecijfer als gevolg van het coronavirus bereikte zijn hoogste punt in april met iets meer dan 10.000 sterfgevallen per dag. Door de coronapandemie lopen naar schatting 121 miljoen mensen extra gevaar te sterven door voedselgebrek.

Dit is volgens Oxfam Novib het effect van de wereldwijde sociale en economische gevolgen van de pandemie, zoals massale werkloosheid, verstoring van de voedselproductie, afname van voedselvoorraden en afnemende humanitaire hulp.

"De gevolgen van de coronapandemie zorgen ervoor dat nog meer mensen die al worstelen met de effecten van oorlog, klimaatverandering en economische ongelijkheid, te maken krijgen met ernstige voedseltekorten. Dit geldt niet alleen voor landen zoals Venezuela en Zuid-Soedan die al langer getroffen worden door voedselcrises maar ook voor India en Brazilië. Deze pandemie maakt hun al bestaande problemen nog veel ernstiger," aldus directeur Michiel Servaes van de organisatie.
© ANP 2020
oxfam novib
venezuela
zuid-soedan
noodhulp
coronaviru
honger
michiel servaes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi