Geen mondkapjesplicht op stranden Ibiza en Mallorca

buitenland
1
9 jul '20
In navolging van de Spaanse regio Catalonië heeft de regering van de Balearen, waar de eilanden Ibiza en Mallorca onder vallen, besloten het dragen van mondkapjes in openbare ruimten algemeen verplicht te stellen.

Ze moeten straks ook worden gedragen als er voldoende ruimte tot anderen is. Maar volgens Spaanse media maakt de regioregering een uitzondering voor stranden, zwembaden en mensen die aan het sporten zijn. In Catalonië is de algemene verplichting donderdag ingegaan.

De Catalaanse premier Quim Torra zei dat het nodig is de mondkapjes te dragen zo lang er geen vaccin tegen het nieuwe coronavirus is. In de regio moeten zelfs kinderen ouder dan zes jaar een mondkapje dragen. Het besluit kwam nadat er ten westen van Barcelona afgelopen weekend plotseling een forse stijging van het aantal besmettingen was geconstateerd.

Catalaanse media vroegen zich af of het toegestaan is zonder mondkapje naar het strand te gaan, want de regioregering is daar nog niet duidelijk over. Op aandringen van journalisten zei een topambtenaar van de gezondheidszorg dat het in Catalonië toegestaan is zonder mondkapje op het strand te zijn.

"We moeten ons gezond verstand gebruiken, een mondkapje dragen als het nuttig is en niet wanneer het dat niet is zoals bij het zwemmen of bij het zonnen", aldus de coördinator publieke gezondheidszorg.

© ANP 2020
spanje
catalonië
barcelona
ibiza
mallorca
mondkapje
strand
majorca
palma
balearen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi