Meer dan kwart miljoen besmettingen en recordaantal doden in Iran

buitenland
0
9 jul 13:57
Het totale aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in Iran is in de afgelopen 24 uur opgelopen tot 250.458.

Ook overleed in Iran een recordaantal van 221 mensen in 24 uur aan de gevolgen van Covid-19. Het is de tweede dag deze week dat er in Iran een recordaantal doden door het longvirus is geregistreerd.

Dinsdag werden er 200 doden gemeld. In totaal zijn in Iran 12.305 personen bezweken als gevolg van een coronabesmetting, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Iran is het hardst getroffen land in de regio. Het aantal nieuwe besmettingen per dag nam de laatste weken in hoog tempo toe, nadat preventiemaatregelen tegen het virus waren versoepeld om de economie weer op gang te brengen.

Nieuwe maatregelen
President Hassan Rohani stelde zaterdag nieuwe maatregelen in om de verspreiding van corona in zijn land in te dammen. Hij dreigde burgers die geen mondkapje dragen, dat zij niet hoeven te rekenen op hulpverlening door de staat. Werkplekken waar niet wordt voldaan aan de gezondheidsprotocollen zullen een week lang worden gesloten.

Rohani en geestelijk leider ayatollah Ali Khamenei zijn de afgelopen dagen met mondkapjes te zien op de websites van Iraanse staatsmedia.

© ANP 2020
iran
hassan rohani
ali khamenei
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi