Twitter blokkeert rechts-extremistische accounts

algemeen
0
12 jul '20
Twitter heeft de accounts van meer dan vijftig rechts-radicale groeperingen en personen geblokkeerd in onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië en ook Nederland.

De Amerikaanse internetdienst besloot daartoe omdat zij berichten verspreidden die de regels ten aanzien van terrorisme of gewelddadig extremisme overtraden.

NBC News had in een reportage aandacht besteed aan de groei van wit-nationalistische boodschappen via de sociale media door zogenoemde identitairen, die vertakkingen hebben door Europa. Op de Nederlandse profielen van Voorpost en Identitair Verzet is daarom nu slechts de tekst te zien dat de accounts zijn opgeschort.

In Duitsland is de Identitären Bewegung (IB), die 30.000 volgers had, op Twitter de mond gesnoerd. Hetzelfde kwam de Oostenrijkse activist Martin Sellner, wiens achterban op het populaire internetplatform nog groter was.

Bezwaar maken tegen de uitsluiting is mogelijk, maar bij herhaling van de gewraakte uitlatingen volgt een definitieve verwijdering.

Facebook en Instagram gingen Twitter voor bij de aanpak van rechts-extremisme. Op Youtube is het identitaire gedachtegoed nog niet uitgebannen.

© ANP 2020
nederland
voorpost
twitter
martin sellner
oostenrijk
instagram
youtube
duitsland
frankrijk
italië
verenigd koninkrijk
verenigde staten
terrorisme
national broadcasting company
europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi