Programmering NPO zondag in teken van racisme

algemeen
144
12 jul 9:02
De NPO staat zondag in het teken van racisme.

Tijdens een speciale themadag Nederland tegen racisme wordt op televisie, radio en online in diverse programma’s aandacht aan het onderwerp besteed. Op de 3 NPO-zenders worden onder meer kerkdiensten rondom racisme uitgezonden en komt het onderwerp voorbij in de documentaireserie Why we hate en een aflevering van De Kennis van Nu.

Voor jonge kijkers is er op NPO Zapp onder meer een extra uitzending van het NOS Jeugdjournaal. De radiozenders geven ieder op hun eigen manier invulling aan de themadag, onder meer met speciale uitzendingen en toepasselijke muziek.

Na het dagprogramma is op NPO 1 zondagavond De Stelling van Nederland te zien, een thema-uitzending waarin een groep Nederlanders onder leiding van Jort Kelder debatteert over de vraag of racisme de Nederlandse samenleving polariseert.

De keuze voor Kelder als gespreksleider stuitte op felle kritiek. De presentator zou volgens verschillende activisten niet onbevooroordeeld in het onderwerp staan en daardoor niet de juiste persoon zijn om dit gesprek te leiden.

De NPO hield echter vast aan Kelder als gespreksleider. Volgens de omroep heeft hij in het verleden laten zien "een kundig debatleider te zijn, waarbij ruimte is voor alle geluiden."

In Amsterdam organiseert een aantal antiracismeorganisaties zondag een bijeenkomst als alternatief voor het debat. In cultuurcentrum De Appel praten experts en ervaringsdeskundigen over racisme en ongelijkheid in de samenleving. Deze bijeenkomst is te volgen via een livestream.

© ANP 2020
amsterdam
de appel
jort kelder
npo 1
racismedebat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi