'Geen landelijke lockdown te verwachten bij oplaaien virus'

algemeen
0
13 jul 23:01
Als er al sprake is in ons land van een nieuwe 'lockdown' omdat het coronavirus weer oplaait dan zal het geen landelijke zijn.
Mogelijk zullen mensen of groepen in quarantaine moeten, maar dat zal dan plaatselijk of regionaal zijn. Dat zei burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen maandag na afloop van het Veiligheidsberaad van de 25 Veiligheidsregio's. Maandag was het laatste Veiligheidsberaad voor de zomer. De burgemeesters blikten in de bijeenkomst alvast vooruit.

Wat als er een nieuwe uitbraak komt? "Het hangt af van de situatie. Ten opzichte van vier maanden geleden zijn wij nu ook veel beter voorbereid. Wij hebben veel meer testcapaciteit, doen gerichter onderzoek en hebben veel meer kennis over het virus."

Toch waarschuwt hij alert te blijven. "We hebben het virus echter niet weten uit de bannen en hebben ook nog geen vaccin. Daarom moeten wij lokaal direct maatregelen nemen om te voorkomen dat het virus zich weer verspreidt over het land", waarschuwt de voorzitter van het beraad. Overigens wil hij niet als "juichpolitie" bij sportwedstrijden gaan optreden. "Dat is niet te handhaven."

Op 17 augustus komen de 25 burgemeesters weer samen.
© ANP 2020
hubert bruls
nijmegen
veiligheidsberaad
coronavirus
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi