België durft besluit over versoepelen coronamaatregelen niet aan

buitenland
0
15 jul '20
België durft het niet aan om nu al een besluit te nemen over verdere versoepeling van de beperkende coronamaatregelen per 1 augustus.

Het aantal besmettingen zit de laatste week opnieuw in de lift. "Het reproductiegetal is boven 1, waardoor het virus aan kracht wint", zei premier Sophie Wilmès na afloop van overleg in de Nationale Veiligheidsraad. "Dat is niet goed. De situatie mag zeker niet erger worden. ".

De experts en politieke leiders komen over een week opnieuw bijeen om de ontwikkelingen te bekijken en een besluit te nemen. Vooral de evenementen- en cultuursector hadden gehoopt op goed nieuws over bijvoorbeeld hogere bezoekersaantallen. Massa-evenementen en heropening van het nachtleven vanaf 1 september blijven onzeker.

Het aantal besmettingen stijgt weer sinds een aantal dagen. Woensdag werd bekend dat een 18-jarig meisje in Brussel is overleden aan de gevolgen van Covid-19. Het slachtoffer had al gezondheidsproblemen voor ze het virus kreeg. Het is de tweede jongere in België die is bezweken aan het virus. In maart overleed een 12-jarig meisje in Gent.

© ANP 2020
belgië
brussel
gent
sophie wilmès
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi