Kanye West toch kandidaat presidentschap VS

buitenland
0
15 jul '20
Kanye West wil toch meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De rapper heeft zich woensdag officieel kandidaat gesteld, meldt TMZ.

De Amerikaanse kiescommissie bevestigt de aanmelding van de rapper. Hij is kandidaat namens de partij BDY, wat volgens West staat voor de Birthday Party. Hij moet nog wel allerlei aanvullend papierwerk inleveren om definitief toegelaten te worden tot de verkiezingen in november.

West maakte op 4 juli zijn kandidatuur bekend, maar dinsdag kwam het bericht dat West toch geen gooi ging doen naar het presidentschap. West kreeg begin juli steun van onder anderen zijn echtgenote Kim Kardashian West en Tesla-oprichter Elon Musk, maar de meeste reacties waren negatief.

Handtekeningen
Het is zeer onzeker of West wel in alle Amerikaanse staten op het stemformulier terechtkomt. Hij moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals het ophalen van handtekeningen en in veel staten moet je als kandidaat ook inschrijfgeld betalen.

Als West aan de voorwaarden voldoet neemt hij het op tegen zittende president Donald Trump van de Republikeinse Partij en Joe Biden van de Democraten.

Uit opiniepeilingen blijkt dat West maar op enkele procenten van de stemmen zou kunnen rekenen en dus kansloos zou zijn voor het presidentschap.

© ANP 2020
verenigde staten
kanye west
republikeinse partij
presidentsverkiezingen
joe biden
democratische partij
donald trump
tmz
kim kardashian
elon musk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi