PVV'ers roepen Twitter op om Wilders zijn account terug te geven

algemeen
2
16 jul 16:34
PVV-leider Geert Wilders kan voorlopig geen gebruik maken van Twitter, en daarom hebben zijn partijgenoten donderdag een oproep op en aan Twitter gedaan om Wilders zijn account terug te geven.

"Herstel het gehackte account van @geertwilderspvv zo snel mogelijk svp!", schrijven ze. De oproep werd geplaatst door onder anderen Kamerleden Fleur Agema, Harm Beertema, Léon de Jong, Vicky Maeijer en Raymond de Roon, door Alexander van Hattem (Eerste Kamerlid, Statenlid in Noord-Brabant en gemeenteraadslid in Den Bosch) en door lokale PVV'ers als Maurice Meeuwissen (fractievoorzitter in Rotterdam) en Sebastián Kruis (fractievoorzitter in de gemeente Den Haag).

Wilders zelf noemt het "echt heel vervelend" dat zijn Twitter-account is gehackt. "Ik hoop dat Twitter het snel oplost", zegt de politicus in een reactie.

Wilders heeft meer dan 800.000 volgers op het sociale mediaplatform. Zijn profielfoto is veranderd in een cartoon en zijn banner is vervangen door een afbeelding van de Marokkaanse vlag. "Veel gekker moet het niet worden," zegt Wilders. "Hopelijk levert het wel veel nieuwe volgers op onder mijn Marokkaanse vrienden", grapt hij.

Onzinberichten Het account retweet sinds de nacht van woensdag op donderdag ook allerlei andere accounts, die de standpunten van Wilders juist tegenspreken. Volgens de politicus worden "allemaal onzinberichten" gepost. Zelf kan hij naar zijn zeggen niet meer bij zijn eigen account.

De vermeende hackers verklaarden via een chat aan het programma GAAN! op NPO Radio 1 dat ze het account hebben gehackt omdat "wij vinden dat Geert Wilders veel te ver gaat met zijn uitspraken. Vooral over Marokkanen en moslims. Wij zijn dat niet, maar hebben veel sympathie voor deze mensen". De hackers wilden niet in de uitzending, maar hebben voorafgaand wel gechat met de presentator, die de berichten oplas op de zender.

© MAROKKO.NL 2020
geert wilders
pvv
twitter
gehackt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi