Mondkapjesplicht in Franse openbare ruimten

buitenland
0
16 jul 13:46
Frankrijk voert komende week de plicht in om mondkapjes te dragen in afgesloten openbare ruimten.

Dit zei premier Jean Castex. Eerder deze week sprak president Emmanuel Macron van een mondkapjesplicht vanaf 1 augustus. Castex zei dat het beter is er niet mee te wachten en dat de plicht daarom vanaf volgende week gaat gelden.

Castex zei in de Senaat ook dat het in het land de goede kant op gaat wat het virus betreft. Het land heeft al een plicht mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer en de gezichtsbedekking is verplicht voor personeel in de horeca.

Dat moet dus straks ook in alle afgesloten openbare ruimten inclusief winkels en musea. Castex denkt naar eigen zeggen na over uitbreiding van de mondkapjesplicht naar bijvoorbeeld werkplaatsen die niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Frankrijk heeft tot dusver ruim 173.000 gevallen van het virus vastgesteld en bijna 80.000 patiënten zijn inmiddels genezen. Ruim 30.000 dragers van het virus zijn aan de gevolgen bezweken.

Momenteel bevinden zich ruim 480 coronapatiënten in kritieke toestand. Het virus heeft vooral toegeslagen in het noordoosten langs de Rijn en in en rondom de hoofdstad Parijs.

© ANP 2020
frankrijk
emmanuel macron
jean castex
openbaar vervoer
mondkapje
coronamaatregelen
coronavirus
horeca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi