Tanger: Cervantès-theater eindelijk in Marokkaanse handen

marokko
2
16 jul '20
Het Grand Théâtre Cervantès in Tanger is officieel Marokkaans.

De onherroepelijke schenking van de Spaanse regering werd woensdag door het Spaanse congres goedgekeurd. Voorwaarde voor de schenking is dat Marokko het iconische gebouw in zijn geheel gaat restaureren.

De oorspronkelijke architectuur van zowel de gevel als het interieur moet bij de restauratie in oorspronkelijk staat blijven. Ook mag het gebouw in geen geval worden overgedragen aan een derde partij en moet bij toekomstige culturele programmering van het theater de Spaanse identiteit van het gebouw worden gerespecteerd.

Het gebouw werd in 1913 gebouwd door de Spanjaarden en werd opgedragen aan Miguel de Cervantes, één van de belangrijkste roman- en toneelschrijvers uit de Spaanse literatuur.

Het gebouw telt 1.400 zitplaatsen en trok veel beroemde zangers en dansgezelschappen. Het bouwwerk werd ooit beschouwd als één van de meest prestigieuze theaterzalen in Noord-Afrika.

Het bouwwerk staat bekend om de art deco-gevel en hangt er al tientallen jaren vervallen bij. De restauratie van het theater liet jaren op zich wachten vanwege geschillen tussen de de stad Tanger en de Spaanse staat.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tanger
grand théâtre cervantès
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?