Marokko betreedt derde fase van exit-strategie lockdown

marokko
0
19 jul '20
Het besluit maakt deel uit van het plan van de regering om de landelijke lockdown geleidelijk op te heffen en de economie nieuw leven in te blazen door het "normale leven" te hervatten.

Marokko verkeert sinds zondag in de derde fase van de geleidelijke versoepeling van coronamaatregelen. Het land staat bijeenkomsten en activiteiten van minder dan 20 personen toe en ook de maximale passagierscapaciteit in het openbaar vervoer is verhoogd naar 75%.

In de derde fase kunnen bedrijven uit de toerismebranche op 100% van hun capaciteit werken. Hotels mogen echter niet meer dan 50% van de capaciteit van gedeelde gastenverblijven, zoals restaurants, zwembaden en sportcentra gebruiken.

De autoriteiten geven vergunningen af voor het organiseren van officiële sportbijeenkomsten zonder publiek. Ook culturele instellingen zoals bibliotheken, musea en monumenten gaan ook weer open met een maximumcapaciteit van 50%.

Bijeenkomsten zoals begrafenissen en bruiloften blijven echter opgeschort. Ook theaters, bioscopen en openbare zwambaden blijven voorlopig gesloten. Privézwembaden in clubs en hotels mogen daarentegen wel open.

Regionale coronamaatregelen
De noodtoestand in Marokko geldt nog tot 10 augustus. Slechts een paar provincies en prefecturen verkeren momenteel onder lockdown, waaronder Tanger-Asilah, Marrakech, Larache, Safi en Kenitra.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
coronaversoepeling
fase
exitstratgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?