ANWB verwacht druk verkeersweekend

buitenland
0
22 jul '20
De ANWB verwacht komend weekend veel vakantiefiles. Vooral op wegen in Duitsland en Frankrijk wordt het zaterdag druk.

Ook op de Nederlandse wegen moeten weggebruikers vrijdagmiddag en zaterdag rekening houden met flinke drukte, omdat veel Nederlanders dit jaar op vakantie gaan in eigen land.

In ons land ontstaan naar verwachting de eerste files op vrijdagochtend, en die verkeersdrukte houdt tot het eind van de middag aan. Op zaterdag verwacht de ANWB opnieuw files. Vooral op de wegen in het oosten en zuiden van het land kan flinke vertraging ontstaan. Het verkeer zal waarschijnlijk vastlopen op de A1 tussen Hengelo en Amersfoort. Ook op de Afsluitdijk wordt het dringen vanwege wegwerkzaamheden. Daarnaast verwacht de ANWB dat het druk wordt op de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens en de wegen in Zeeland.

In Duitsland is het extra druk door het begin van de vakanties in Beieren. Op de wegen naar het noorden komt met name het verkeer rond Hamburg stil te staan. Nederlanders die naar het zuiden van Duitsland reizen krijgen het advies niet via de A61 tussen Venlo en Karlsruhe te rijden, omdat deze weg dicht is vanwege werkzaamheden tot half augustus.

Frankrijk In Frankrijk wordt het druk op de wegen in de richting naar het westen en zuiden van het land. De toeristenbond verwacht zaterdag een piek tussen 11.00 en 15.00 uur. Vakantiegangers moeten bij Oostenrijk rekening houden met oponthoud bij de Karawankentunnel (A11) aan de grens van Slovenië. Hier zijn grenscontroles en werkzaamheden. Bij de Zwitserse St. Gotthardtunnel (A2) richting Italië kunnen reizigers ook rekenen op vertraging.

Het duurt nog even voor de drukste vakantieweekends komen. De ANWB en de internationale verkeersdiensten verwachten de grootste drukte op zaterdag 1 en 8 augustus.

© MAROKKO.NL 2020
anwb
vakantie
verkeersdrukte
frankrijk
belgie
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi