Marokko hervat repatriëring van niet-begraven stoffelijke resten onderdanen

marokko
0
23 jul '20
Dat meldt het Marokkaanse consulaat in Brussel woensdag.

Volgens de verklaring van het consulaat gaat het om Marokkaanse overledenen met een andere doodsoorzaak dan het coronavirus en zijn de kosten voor de repatriëring voor de verzekering of nabestaanden. Repatriëring geschiedt enkel per vliegtuig.

Repatriëring naar Marokko voor een begrafenis in eigen land was lange tijd niet mogelijk als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Honderden Marokkaanse onderdanen die zijn komen te overlijden sinds de sluiting van de grenzen werden noodgedwongen begraven in Europa. Sommigen hebben als gevolg van het vliegverbod lange tijd in koelcellen gelegen.

Europese Raad van Marokkaanse Ulema adviseerde een begrafenis ter plaatse De raad zei in een verklaring onder meer dat het toegestaan is om overledenen te begraven in het land waar hij of zij is overleden, mits dat gebeurd in het "perceel gereserveerd voor overleden moslims".

Volgens de Raad is het toegestaan dat de overledene een testament achterlaat waarin de overbrenging van overblijfselen naar de plaats van zijn of haar keuze wordt voorgeschreven, zodra de omstandigheden dit toelaten en de regels in het land dat toestaan.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
repatriëring
begrafenis
mre
disapora
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?