Israël bestookt doelen in Syrië

buitenland
9
25 jul 6:58
Israëlische legerhelikopters hebben vrijdag militaire doelen in het zuiden van Syrië bestookt als vergelding voor eerder afgevuurde "munitie" vanuit Syrië.

Hierdoor zijn de spanningen tussen beide buurlanden verder opgelopen. Israëlische "aanvalshelikopters raakten militaire doelen in het zuiden van Syrië die tot de Syrische strijdkrachten behoren. Een aantal doelen werd geraakt, waaronder SAF-observatieposten en inlichtingenverzamelingssystemen op SAF-bases", aldus een verklaring van het Israëlische leger.

In de verklaring staat dat de aanvallen een reactie zijn op "munitie ... afgevuurd vanuit Syrië" richting de Golanhoogten, die Israël sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967 bezet.

Het rommelt weer langs de grens tussen Israël en Syrië nadat maandag een strijder van de door Iran gesteunde Libanese sjiitische Hezbollahgroepering werd gedood bij een aanval die schijnbaar door Israël werd uitgevoerd aan de rand van de Syrische hoofdstad Damascus. Het Israëlische leger zei dat het sindsdien zijn troepen heeft versterkt aan het noordelijke front, waar Israël grenst aan Libanon en Syrië.

© ANP 2020
damascus
israël
libanon
syrië
iran
golanhoogten
zesdaagse oorlog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi