Meer dan 60 doden door geweld in Soedan

buitenland
0
27 jul 0:10
Meer dan zestig mensen zijn gedood en nog eens zestig gewond geraakt tijdens nieuw geweld in de Soedanese regio West-Darfur

Dat hebben VN-functionarissen zondag bekendgemaakt. "Dit was een van de laatste in een reeks incidenten die de afgelopen week zijn gemeld, waarbij verschillende dorpen en huizen in brand zijn gestoken, markten en winkels zijn geplunderd en de infrastructuur is beschadigd", aldus een verklaring van het VN-bureau voor humanitaire hulp in Khartoem.

De aanval vond zaterdag plaats in het dorp Masteri ten noorden van Beida, in Darfur, aldus het VN-bureau. Eerder op zondag zei de Soedanese premier Abdalla Hamdok dat hij veiligheidstroepen naar de getroffen regio zou sturen om "de burgers en het landbouwseizoen te beschermen".

Zijn aankondiging kwam twee dagen nadat gewapende mannen in de regio minstens twintig burgers, waaronder kinderen, hadden gedood toen ze voor het eerst sinds jaren terugkeerden naar hun velden, de laatste in een reeks gewelddadige incidenten.

"De escalatie van geweld in verschillende delen van de Darfur-regio leidt tot meer ontheemding, brengt het landbouwseizoen in gevaar, leidt tot verlies van levens en levensonderhoud en leidt tot groeiende humanitaire behoeften", zeiden VN-functionarissen.

© ANP 2020
soedan
khartoem
darfur
abdalla hamdok
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi