'Spanje beheerst coronavirus en is veilig'

buitenland
0
26 jul 18:08
Spanje is veilig voor de Spanjaarden en veilig voor toeristen. Het coronavirus is er onder controle.

Dit beklemtoonde de minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya zondag, nadat Groot-Brittannië het Zuid-Europese land plotseling van de lijst veilige landen had geschrapt. Daarom moet iedereen die het Verenigd Koninkrijk binnenkomt vanuit Spanje twee weken in quarantaine en daarom geeft de regering in Londen nu het dringende advies alleen als het noodzakelijk is naar Spanje te reizen.

Voor de toeristensector die hoopte nog een beetje van het miljardenverlies als gevolg van de coronamaatregelen goed te maken, is het Britse besluit een enorme klap. De Spaanse regering probeert volgens plaatselijke media Londen er nu toe te bewegen een uitzondering te maken voor de Canarische Eilanden en de eilanden in de Middellandse Zee zoals Mallorca. Dan zouden Britten die naar die eilanden op vakantie gaan, bij terugkeer niet in quarantaine hoeven.

Naar schatting 18 miljoen Britten vertegenwoordigden afgelopen jaar ongeveer een vijfde van de toeristen die naar Spanje kwamen. Buitenlandse toeristen spendeerden in 2019 meer dan 92 miljard euro in Spanje en vormen een belangrijke pijler van de economie van het land waar miljoen Spanjaarden werken. Afgelopen jaar was weer een recordjaar voor de toerismesector terwijl dit jaar een ongekend rampjaar lijkt te worden.

© ANP 2020
spanje
canarische eilanden
middellandse zee
majorca
coronavirus
toerisme
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi