Marokko: 8 steden onder lockdown vanwege coronavirus

marokko
140
26 jul '20
Met ingang van 0.00 uur (lokale tijd) zal de toegang worden gesloten tot een aantal van de grootste steden in Marokko

Dat meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. Het gaat om Tanger, Tétouan, Fès, Meknès, Casablanca, Berrechid, Settat en Marrakech. De maatregel is het gevolg van het stijgende aantal nieuwe besmettingsgevallen in het land. Zaterdag werd een recordaantal besmettingen gemeld door het Ministerie van Volksgezondheid.

Door de lockdown is het niet toegestaan de gebieden te verlaten. Onduidelijk is hoelang de afsluiting duurt en hoe het verbod gehandhaafd zal worden.

Uitzonderingen worden gemaakt voor medische noodgevallen, vervoer van essentiële goederen en mensen die toestemming hebben gekregen van lokale autoriteiten en in het bezit zijn van een verplaatsingsvergunning.

De autoriteiten vrezen dat, met het offerfeest Eid al-Adha in het vooruitzicht, het aantal besmettingen zal toenemen. Eerder werd al een reisverbod uitgevaardigd voor Tanger. De maatregel was vooral bedoeld voor fabrieksarbeiders die gedurende de religieuze feestdagen huiswaarts keren om familie te bezoeken. Het reisverbod moet voorkomen dat het coronavirus wordt verspreid naar andere delen van het land.

Het land versoepelde een maand geleden de coronamaatregelen en half juli werden de grenzen geopend voor buitenlanders die er weg willen en Marokkanen die willen terugkeren. De heropening van de grens is vooralsnog beperkt. Reizigers richting Marokko moeten eerst een coronatest doen en het resultaat aan kunnen tonen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
lockdown
coronavirus
coronamaatregelen
tanger
tetouan
meknes
casablanca
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi