Marokko: Plaatselijke lockdowns leiden tot massale files (video)

marokko
7
26 jul '20
Zondagavond ontstonden verkeersopstoppingen in verschillende delen van Marokko.

De files zijn het gevolg van de aangekondigde lockdown die zondag om middernacht in gaat. Het gaat om Tanger, Tétouan, Fès, Meknès, Casablanca, Berrechid, Settat en Marrakech. Door de lockdown is het niet toegestaan de gebieden te verlaten. 

De maatregel is het gevolg van het stijgende aantal nieuwe besmettingsgevallen in het land. Zaterdag werd een recordaantal besmettingen gemeld door het Ministerie van Volksgezondheid.

De draconische maatregel werd zondagavond aangekondigd, enkele uren voordat deze in werking zou treden. Veel burgers probeerden vlak voor het ingaan van de afsluiting nog thuis te geraken. De stormloop veroorzaakte files op toegangswegen en snelwegen. Ook wordt er melding gemaakt van tientallen verkeersongevallen en is de sfeer in het hele land gespannen.

De afsluiting komt op het moment dat de economische bedrijvigheid in het land op gang begon te komen. Het land versoepelde een maand geleden de maatregelen tegen het coronavirus, na een maandenlange landelijke lockdown.

In een poging de noodlijdende toerismebranche in het land te redden werd een grootschalige campagne opgezet om het binnenlandse toerisme te stimuleren.

Veel burgers hebben gretig gebruik gemaakt van de vele aanbiedingen bij hotels in populaire badplaatsen. Vakantiegangers hebben als gevolg van de aangekondigde lockdown echter halsoverkop de vakantie moeten inkorten om thuis te komen.

Half juli werden de grenzen geopend voor buitenlanders die er weg willen en Marokkanen die willen terugkeren. De heropening van de grens is vooralsnog beperkt. Reizigers richting Marokko moeten eerst een coronatest doen en het resultaat aan kunnen tonen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
lockdown
coronavirus
files
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?