Trump gaat bescherming honderdduizenden migranten verder beperken

buitenland
0
29 jul 10:20
De Amerikaanse president Donald Trump gaat door met het beperken van de speciale bescherming van honderdduizenden migranten.

Het Hooggerechtshof in Washington had hem hierover onlangs op de vingers getikt. De rechters willen een betere onderbouwing, maar Trump kondigt nu al verdere maatregelen aan.

De president wil dat alle lopende en nieuwe aanvragen voor de bescherming tegen uitzetting worden afgewezen. Verlengingen worden van geval tot geval bekeken en duren nog maar een jaar, geen twee meer, melden Amerikaanse media.

Einde aan beschermingsprogramma
Trump wil het liefst een einde aan het zogenoemde DACA-beschermingsprogramma. De regeling voorkomt de uitzetting van migranten die als kind naar de Verenigde Staten zijn gekomen. Deze zogenoemde Dreamers (dromers) zijn voor de wet illegaal.

DACA, ingevoerd door president Obama, is zijn opvolger Trump een doorn in het oog. Volgens hem kunnen honderdduizenden Amerikanen geen banen krijgen omdat die worden ingepikt door DACA-illegalen.

De migranten kunnen via DACA een speciale status krijgen die ze tijdelijk tegen uitzetting beschermt. Ze mogen werken, maar kunnen geen Amerikaans staatsburger worden.

© ANP 2020
verenigde staten
barack obama
immigratie
donald trump
daca
dreamers
ice
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi