Marokko meldt recordaantal besmettingen coronavirus

marokko
1
29 jul 21:41
In de laatste 24 uur zijn 826 nieuwe besmettingen bevestigd en is het totaal opgelopen tot 22.213

Het is hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds de uitbraak van het coronavirus in het land. Het cijfer overtreft het vorige record van 811 bevestigde gevallen op één dag, slechts een paar dagen eerder.

Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag zeven nieuwe coronadoden. Tot dusver zijn 334 mensen in Marokko overleden aan de gevolgen van het longvirus COVID-19.

In het laatste etmaal zijn 59 personen hersteld van het coronavirus. Het aantal herstellingen is daarmee opgelopen tot 17.125. Het herstelpercentage in Marokko is 77,1%.

De regio Casablanca-Settat noteert met 25,8% het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Tanger-Tetouan-Al Hoceima (22,8%), Marrakech-Safi (15,8%), Fez-Meknes (14,1%) en Rabat-Sale-Kenitra (10,4%).

Reisverbod
De regering kwam zondagavond met de quarantainemaatregel voor acht steden inclusief Casablanca, Marrakech en Tanger. Dit was in de aanloop naar het offerfeest Eid al-Adha eind deze week. Ter gelegenheid van de religieuze feestdag gaan normaal gesproken velen op pad voor familiebijeenkomsten.

De draconische maatregel leidde tot ongebruikelijk veel kritiek op de autoriteiten. De regering van premier Saad Eddine El Othmani werd onverantwoordelijk en ondoordacht genoemd en zou gevaarlijk spel spelen door de quarantaine slechts uren van te voren af te kondigen.

De stormloop die ontstond na de aankondiging van het reisverbod afgelopen zondag heeft aan 15 mensen het leven gekost. Ook raakten 237 anderen gewond, waarvan 26 ernstig.

© Marokko.nl/ANP 2020
marokko
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi