Marokkaanse parlementsleden: Compensatie voor slachtoffers van schapendieven Eid al-Adha (video)

marokko
22
3 aug 16:27
Een groep parlementsleden roept de Minister van Landbouw Aziz Akhannouch de boeren te compenseren voor de geleden schade als gevolg van de recente schapendiefstal op de markt in Casablanca

Bij de merkwaardige dierenroof op de Al Hassani markt werden meerdere schapen gestolen. De schapen werden ter gelegenheid van Eid al-Adha door de boeren te koop aangeboden op de plaatselijke markt in Casablanca

Een groep mannen bekogelden de beesten en de boeren met stenen met als doel de offerdieren te stelen. Beelden van het chaotische tafereel werden massaal gedeeld op sociale netwerken.

De stenengooiende dieven bestormden de markt en overrompelden de boeren. Andere aanwezigen lijken van de tumult misbruik te maken, op beelden is te zien dat de dieren hardhandig uit vrachtwagens worden getrokken.

De boeren probeerden de markt te verlaten en reden halsoverkop weg in de beladen vrachtwagens. Bij de chaos die daarop volgde werden enkele vluchtende dieren aangereden.

Hoeveel offerdieren zijn gestolen is niet geheel duidelijk. De autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart naar het merkwaardige incident. Zo'n 20 mensen zijn gearresteerd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de brutale dierenroof.

Een groep parlementsleden roept de Minister van Landbouw Aziz Akhannouch de boeren te compenseren voor de geleden schade. Volgens de parlementsleden lijdt de veeboer al onder de ernstige droogte van het laatste landbouwseizoen. Vooral kleine en middelgrote boeren zijn nu extra afhankelijk van de veeteelt om de verliezen enigszins te compenseren.

Ook de dalende koopkracht van consumenten als gevolg van de coronacrisis en de dalende vraag als gevolg van het verbod op trouwfeesten en andere grote bijeenkomsten heeft de boeren hard geraakt.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
casablanca
schapendieven
aziz akhannouch
eid al-adha
al hassani
markt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi