'Frankrijk kan elk moment controle over coronavirus verliezen'

buitenland
3
4 aug 15:09
Frankrijk kan "op elk moment" de controle over de verspreiding van het coronavirus verliezen.

Daarvoor waarschuwt de Franse wetenschappelijke raad van de regering dinsdag, nu volgens officiële cijfers het aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care sinds april weer is gestegen.

In een advies aan de regering in Parijs waarschuwt de raad ervoor "dat het virus recentelijk actiever circuleert, doordat er bijvoorbeeld minder afstand wordt genomen en andere maatregelen minder worden toegepast", sinds Frankrijk in mei uit een twee maanden durende strenge lockdown was gekomen. "De balans is kwetsbaar en we kunnen op elk moment van koers veranderen naar een minder gecontroleerd scenario zoals in Spanje."

De raad waarschuwt voor een mogelijke "hervatting van de circulatie van het virus op een hoog niveau" in de herfst. Volgens de raad ligt het behouden van de controle over het virus in handen van de burgers. Zij moeten de anti-infectiemaatregelen naleven, zoals veilig afstand houden, regelmatig handen wassen en het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes.

Lokale beperkingen
De gezondheidsautoriteiten meldden maandag dat het aantal mensen op de intensive care sinds vrijdag met dertien was gestegen tot 384. Ook werden 29 sterfgevallen gemeld, waarmee het totaal aantal doden op 30.294 staat.

Het land registreerde vorige week duizenden bevestigde nieuwe infecties, wat sommige steden of regio's er toe aanzette om lokaal beperkingen op te leggen.

© ANP 2020
frankrijk
parijs
spanje
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi