Doden door enorme explosie in havengebied Beiroet (video)

buitenland
26
4 aug 19:21
Zeker tien mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een enorme explosie in het havengebied van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Dat melden veiligheids- en medische bronnen. Tientallen mensen zijn gewond geraakt. De tv-zender Al Mayadeen spreekt van honderden gewonden.

Gebouwen in een groot deel van de stad raakten beschadigd. De explosie was tot op Cyprus te horen, zo'n 240 kilometer verderop.

De ontploffing deed zich voor na een brand. Wat de explosie heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. Volgens de minister van Volksgezondheid was de ontploffing in een vuurwerkopslagplaats, maar volgens het hoofd van de Libanese douane gaat het om een opslagloods voor chemicaliën. Het havengebied is door de veiligheidsdiensten afgezet.

Op beelden van Libanese media is te zien dat er mensen onder puin liggen. Het leger is ingezet om de gewonden naar het ziekenhuis te brengen.

Rookpluim
De harde klap werd in grote delen van de stad gevoeld en was te horen tot in Nicosia op Oost-Cyprus. Een enorme oranje rookpluim steeg boven de stad op. In grote delen van de stad sneuvelden ruiten en raakten auto's en gebouwen beschadigd. Een correspondent van Al-Jazeera die kilometers van de ontploffing verwijderd was, zei dat om haar heen ruiten sneuvelden en dat ze zelf omver werd geblazen.

De explosie komt op het moment dat Libanon de ergste economische crisis in decennia doormaakt, waardoor bijna de helft van de bevolking in armoede leeft.

© ANP 2020
beiroet
nicosia
al jazeera
libanon
al mayadeen
cyprus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi